Phi
Ba

Follow Us:
Back to top

Malvern Apartments

This project consisted of renovating a 3-story building with 3 apartments, 1 per story, with an addition of 5 new apartments. The approach consisted in mirroring the existing building volume and doing the same to the back, but only on the 2 top stories since parking area was required in the first floor.

The old building had an interior stair connecting all the stories. The new design created an exterior stair, and elevator, at the center of the building, to give access to all the apartments. That gave back enough space to the existing building using it to add a new room and bathroom.

The fa├žade was designed following the traditional aesthetics of the existing buildings in the area.

This project was design in collaboration with DCM Architecture & Engineering.

Location:

Malvern, PA

Year:

2017-2019

Type of project:

Renovation & New Construction

Area:

13,500 sf / 1,300 m2

Role:

Architect & Interior Design

Category: